Хидратирана кожа без бръчки

 
Последни от Mаски за лице
 • Едно решение за всички състояния на кожата
 • Кои са най-добрите храни за кожа гладка като коприна
 • По-ценна от злато
 • Детокс на лицето
 • Куркума за подмладяване
 • Всички приемаме много тежко още първите признаци на стареене, които околните често не забелязват. Бръчките, обаче, наистина оказват опустошителен ефект върху самочувствието, затова трябва да направим всичко възможно да забавим появата им или да ги намалим.

  Важно е да осигурим на кожата си добри грижи всеки ден, за да изглеждаме в отлична форма възможно най-дълго. Първата стъпка за това е да я овлажняваме редовно. Добре е това да става с натурални продукти, за да не я натоварваме излишно с химикали, с чието вредно въздействие трябва да се бори допълнително, вместо да регенерира пълноценно.

  С възрастта кожата се изсушава и губи все повече колаген. Освен овлажняващите кремове, които  съдържат само химични антиоксиданти, за да предотвратим тази загуба, можем да се възползваме от натуралните овлажнители, с които се храним.
  Плодовете, зеленчуците, ядките и семената съдържат много вода, мазнини и антиоксиданти, които осигуряват на кожата ни подхранващи и подмладяващи грижи.

  Сред най-добрите приятели на копринената и сияйна кожа са естествените масла.
  Какаовото масло и маслото от жожоба могат да поддържат кожата гладка и наистина мека и и придават младежки вид.
  Органичното соево масло, което е особено богато на витамин А, лесно се усвоява от кожата на лицето и я подхранва в дълбочина.

  Зехтинът, екстрактът от авокадо, маслата от гроздово семе и макадамия съдържат антиоксиданти, които ефективно заличават бръчките и подмладяват кожата.

  Шипковото масло пък е много богат източник на ретинол, който трайно предпазва кожата от състаряване, изсветлява старческите петна и премахва повърхностните бръчки. Това масло хидратира кожата в дълбочина и дори може да премахне някои белези.

  Използването на продукти за грижа за кожата без да знаем какво съдържат е твърде рисковано. Трябва да имаме предвид, че някои химични съставки в овлажнителите са вредни и винаги е по-добре да се доверим на продукти от природата като естествени овлажнители.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.