5 сигурни начина да се разделим с коремните мазнини

 
Последни от Отслабване
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Какво се случва ако имате недостиг на магнезий
 • Зелено газпачо със зехтин и любов
 • Моята най-успешна нисковъглехидратна диета
 • Трениране на малки интервали. Изследванията показват, че при интервалните тренировки, или  редуването на упражнения с висока интензивност и кратки периоди на почивка, горим повече калории и стопяваме повече мазнини в сравнение с нормална тренировка.

  Да започнем със спринт. Тичаме толкова бързо и толкова далеч, колкото можем за 20 секунди, а след това бавно тичане или ход за 10 секунди. Повтаряме в продължение на 10 минути.
  Интервални тренировки можем да правим вкъщи или във фитнеса като използваме пътека, велоергометър, кростренажор, степер или просто въже за скачане. На повечето съвременни уреди могат да се задават различни режими на интервална тренировка, които да увеличат трудността на упражнението.

  Прескачаме коремните преси – за сега. Повтарянето на безброй коремни преси ще изгради силни коремни мускули, но може да не ги видим под натрупаната корема мазнини. В действителност  трябва да се съсредоточим  върху основните групи мускули вместо това.
  Заемаме позиция за лицеви упори, като ръцете са опрени в лактите. Стягаме коремните мускули, гърбът и дупето са изправени на една линия с раменете. Стремим се да задържим тази позиция толкова дълго, колкото можем. Повтаряме упражнението от 3 до 5 пъти.

  Клякания. Заставаме с крака на 8-9 сантиметра един от друг, ръцете изпънати напред и клякаме като коленете остават зад линията на пръстите на краката, а гърбът е изправен. Правим 4-5 сета от 15-20 клякания.

  Тонизираме страничните коремни мускули. Заставаме прави с крака и бедра на ширината на раменете. Поставяме дясната ръка върху дясното бедро и повдигнете лявата си ръка нагоре, така че дланта да е обърната надясно. Навеждааме се надясно като бутаме с лява ръка колкото можем. Повтаряме 3 до 5 пъти на всяка страна.

  Увеличаваме кардио тренировките. Аеробните упражнения, при които сърцето работи учестено, горят по-бързо калории и ще доведат до загуба на мазнини по цялото тяло, включително от корема.
  Тренировка 3-4 пъти в седмицата е повече от достатъчна. Ако тренираме всеки ден тялото ни няма да има време за възстановяване и изграждане на мускулна маса и може да стигнем до травми.

  Добавяме силова тренировка.  Едно проучване от 2006, публикувано в „Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism“ наблюдава, че комбинирането на сърдечно-съдови (аеробни) упражнения със силова тренировка е по-ефективено и по-бързо топим мазнини, отколкото само с кардио тренировка.

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.