Шестте най-разпространени грешки, които допускаме, когато искаме бързо да горим мазнини и отслабнем

 
Последни от Фитнес
 • 5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета
 • Есенен детокс: консумирай задължително за зима без болести
 • Какво се случва ако имате недостиг на магнезий
 • Зелено газпачо със зехтин и любов
 • Моята най-успешна нисковъглехидратна диета
 • Тук са шестте най-разпространени грешки, които допускаме, когато искаме бързо да горим мазнини и отслабнем, и същевременно да запазим тялото си релефно и силно.

  Грешка # 1: Правене на изолирани упражнения
  Правенето на изолирани упражнения само за бицепс или трицепс няма да доведе до някакви значими резултати. Тези единични упражнения с течение на времето спират да стимулират достатъчно мускулни влакна за изграждане на чиста мускулна маса, нито изразходват достатъчно енергия, за да горят калории.

  Ако искаме да трупаме чиста мускулна маса докато изгаряме мазнини, трябва да изпълняваме упражнения, които стимулират колкото може повече мускули, за да изразходваме колкото е възможно повече енергия за едно и също време. Такъв вид упражнения драстично ще ускорят резултатите ни.

  Грешка # 2: Трениране с прекалено много уреди
  Модерните уреди правят един фитнес да изглежда от висок клас, но честно казано, те стават единствено да си връзваме маратонките на тях или да седим да си поемем дъх! Проблемът е следният: Фитнес уредите променят начина, по който тялото естествено се движи и ограничават диапазона на движение. Това силно ограничава способността за пълна мобилизация на мускулите влакна – това означава, че изгаряме по-малко мазнини и трупаме по-малко мускули. Още повече, уредите могат да натоварят прекомерно отделни стави, което да доведе до болки и последващи травми.

  Ако искаме бързи резултати, трябва да изпълняваме упражнения, които позволяват на тялото да се движи естествено и обхващат всички главни мускулни групи. Така ще ускорим метаболизма и ще тонизираме цялото тяло.

  Грешка # 3: Продължителни кардио упражнения
  Факт е, че кардио упражненията са необходими ако искаме да отслабнем и горим мазнини, но има правилен начин и грешен начин да проведем нашата кардио тренировка. Ако вече сме пробвали с тичане по половин или един час на ден, знаем колко усилие и натоварване на ставите коства това с минимални резултати.

  Трябва да превключим към интервална кардио тренировки с висока интензивност, а не с висока продължителност. Което означава, че редуваме интервали на трениране с много висока интензивност ( сърцето работи в целевата зона и изгаряме максимално калории ) с интервали на почивка. Доказано е, че при такава тренировка се получава „Аfter Burn”ефект, при който тялото продължава да гори калории до 48 часа след тренировка. За сравнение, при обикновената кардио тренировка с дълга продължителност и слаба интензивност горим калории само докато трае тренировката.

  Грешка # 4: Изнурителни коремни преси
  Ако искаме изваяни коремни мускули трябва да забравим коремните преси и всички упражнения насочени към корема. Тези така наречени „Аb“ упражнения са пълна загуба на време.
  Ключът за плосък корем и релефна коремна мускулатура се крие в изгарянето на упорития слой коремни мазнини, под който те се крият. Това ще постигнем само с изразходване на максимален брой калории от кардио упражнения в комбинация със силови тренировки.

  Грешка # 5: Повтаряне на една и съща тренировка отново и отново
  Повтарянето на едни и същи тренировки ден след ден е сигурен начин да спрем да  получаваме хубави резултати. Ние сме така устроени, че сме склонни да се придържаме към неща, които добре познаваме, и в които сме добри. Не стоят така нещата, когато се отнася до нашите тренировки.
  Тялото има невероятната способност да се адаптира бързо и когато достигнем плато в нашите тренировки, спираме да постигаме напредък. Хубаво е да променяме тренировките като натоварване и интензивност на всеки 3 седмици, за да не достигаме плато, тренираме различни мускули и поддържаме „Аfter Burn”ефект.

  Грешка # 6: Прекалено дълги тренировки
  Както вече споменахме, можем да постигнем драстични резултати и намалим времето за тренировка наполовина като правим HIIT (високо интензивна интервална тренировка).

  Научен факт: Късата, високо интензивна интервална тренировка гори калории до 48 часа след приключването и. Това означава, че горим калории и докато спим!

  Научен факт: Интервалните анаеробните (силови) тренировки увеличават „The After Burn“ ефект много повече от аеробните упражнения.
  В крайна сметка фитнесът не е само изтощителни упражнения за загуба на тегло, а за да се чувстваме здрави и силни отвън и отвътре!

   

  За въпроси или консултации, свържете се с нас.