Home » Диети

5 супер храни с отрицателни калории: най-доброто и най-колоритното за вашата здравословна диета

Добавете към вашата храна и се качете на бързата писта към супер здраво и тънко тяло.   ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ Ябълковият оцет е богат на лимонена и оцетна киселина, калций, калий, магнезий, желязо, биотин, пантотенова киселина, пектин, фолиева киселина, ниацин и витамини В1, В2, В6 и С. Суровият органичен мед е добър източник на рибофлавин, пантотенова […]

Д като ДИНЯ ДОМАТ Доматите имат лаксативно и диуретично действие. Съдържат голямо количество ликопен (особено ако се варят по-дълго време, например, за доматен сос и бета-каротин, превъзходен антиоксидант. Помага на кожата по-лесно да получи слънчев загар и същевременно я пази от изгаряне. Ликопенът в доматите предпазва храносмилателната система и активизира имунната защита. Приемът на домати […]

ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ преди всичко останало са гориво – именно те осигуряват енергията, необходима за живот на клетките и особено на нервните клетки, които имат огромна нужда от нея.   Човешкият мозък е голям консуматор на въглехидрати. Когато обаче тяхното количество надвишава нуждите на организма, въглехидратите се трансформират в мазнини, които се натрупват в мастните депа, водейки […]

Тези природни съкровища помагат за забавяне на стареенето във всяка част на тялото, от кожата до ума, сърцето, вътрешните органи и ставите.   АВОКАДО Авокадото има много висока хранителна плътност с голямо разнообразие от хранителни вещества, включително 20 различни витамини и минерали. Авокадото е надарено със здравословни мастни киселини и антиоксиданти, които помагат да се […]

Макар готвенето на пара добива популярност едва в последно време, всъщност това е древен метод за приготвяне на храна, на който някои източници приписват впечатляващата възраст от 3000 години. Най-важното предимство на тази технология е, че при нея в максимална степен се запазват цветът, вкусът, текстурата и хранителните вещества на продуктите. Последното е от есенциално […]

Консумирайте тези естествени ‚горелки на мазнини‘ и престанете да се притеснявате повече за  сантиметрите на талията.   1. Пълнозърнести храни Вие горите два пъти повече калории, разграждайки богатите на фибри храни в сравнение с преработените храни. Изчитайте внимателно етикетите на гърба на продуктите, които купувате. Те трябва да указват „пълнозърнести„, а не „многозърнести“.   2. […]

Независимо дали искате да отслабнете, да облекчите състояния като диабет и сърдечно-съдови заболявания, да понижите лошия холестерол и кръвно налягане, да победите умората и други здравословни проблеми и да се насладите на възможно най-добро здраве и качество на живот без лекарства, имате спешна нужда от промяна в хранителните навици.   Възползвайте се от новата ми […]

Г като ГЪБИ Гъбите имат текстура подобна на тази на месото и са невероятно засищаща храна. Те спомагат за възстановяване на минералния баланс на организма и стимулират функцията на вътрешните органи и мозъка. Гъбите са единственият растителен източник на витамин Д, което ги прави незаменима храна.   ГРОЗДЕ Гроздето е ценен източник на витамини и […]

Не е необходимо да гладувате, за да сте слаби. Диетите за намаляване на теглото трябва да са подчинени на разнообразие и умереност.   Загубата на тегло не трябва да идва от тъкани и вода, а от подкожни мазнини. Целта е да се намали мазнината в нормално допустимите граници за вашата височина.   За да се […]

За да сме сигурни, че се храним пълноценно, което ще ни поддържа в добро здраве, трябва да подбираме здравословни храни и в менюто ни всеки ден да има голямо количество плодове и зеленчуци и покълнали семена. Те са много богати на ензими, само когато са сурови.   Основните закони на храненето повеляват да се спазват […]

Днес сме наясно колко е важно здравословното хранене, осигуряващо жива енергия.   Как, обаче да постъпим, за да се измъкнем от лабиринта на противоречивата информация, често пъти плод на обвързаността на част от специалистите в областта на храненето с мултинационалните компании от хранително-вкусовата промишленост, или пък обременена с твърде много технически характеристики ( изчисляване на […]